Oprichting van een B.V.

Ondernemen betekent risico’s nemen! Als ondernemer durft u dat wel, maar natuurlijk is het ook fijn als u ook risico’s uit kunt sluiten. Ondernemen via een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (een B.V.) kan daarbij helpen.

Een B.V. is namelijk een rechtspersoon met een in aandelen verdeeld kapitaal. En een rechtspersoon is een eigen drager van rechten en plichten. Kortom, de B.V. loopt het risico en niet de aandeelhouder. Een B.V. wordt vertegenwoordigd en bestuurd door een bestuurder. Dat kan een persoon, of andere rechtspersoon zijn.
Een bestuurder (en een aandeelhouder die zich gedraagt als een bestuurder) kunnen wel aansprakelijk zijn als er sprake is van wanbeleid en/of fraude.

De B.V. kan alleen worden opgericht bij notariële akte. In de akte wordt naast de naam, de zetel en het doel van de vennootschap de spelregels vastgelegd waaraan alle aandeelhouders en bestuurders zich moeten houden.

Bij de oprichting worden de eerste aandelen uitgegeven aan de aandeelhouders. De aandeelhouders storten deze aandelen meestal direct vol. De wet kent geen minimum kapitaal. Dat betekent dat bij de oprichting een aandelenkapitaal van één euro zelfs al genoeg is. Afhankelijk van uw business moeten u wel middelen beschikbaar stellen om de vennootschap te kunnen laten starten, of zorgen voor een financiering.

Nadat de B.V. is opgericht, moet de B.V. worden ingeschreven in het handelsregister en moeten uiteindelijk Belanghebbende worden ingeschreven in UBO-register . Dit wordt door ons voor u geregeld.

Voordat we een B.V. kunnen oprichten, hebben we een aantal gegevens nodig.


Neem contact op met een van onze specialisten. Zij vertellen u graag meer

Meer weten over Oprichting van een B.V.?

mw. mr. Isabelle Cox
mw. mr. Isabelle Cox
Notaris
mw. mr. Moniek Wever
mw. mr. Moniek Wever werkzaam bij Olenz Notarissen Veenendaal
Toegevoegd notaris
mw. mr. Renate Baegen
mw. mr. Renate Baegen
Toegevoegd notaris
mr. Arnaud Wilod Versprille
mr. Arnaud Wilod Versprille
Notaris

Meer over Oprichting van een B.V.

Een vraag over Oprichting van een B.V.?

Stel direct uw vraag.