Zon op dak

Veel ondernemingen willen graag verduurzamen door zonnepanelen te plaatsen op het dak van hun bedrijfsgebouw(en) groot én klein.

Het kan echter zo zijn dat zij zelf niet over de gelden beschikken om de zonnepanelen aan te schaffen of het rendement van de zonnepanelen te laag vinden om zelf hierin te investeren.  Naast bedrijfsgebouwen kan het ook mogelijk zijn om zonnepanelen te plaatsen op woningen of appartementencomplexen. Vaak zullen echter woningeigenaren niet zelf wensen de realisatie van de zonnepanelen op zich te nemen. Zij vinden dit maar complex en lastig.

In dat geval kan er een overeenkomst worden gesloten met een derde partij (de zonnepanelenexploitant). Deze exploitant plaatst dan voor eigen rekening en risico zonnepanelen op het dak van de gebouweigenaar. Het is van belang dat de afspraken tussen deze partijen goed wordt vastgelegd en de zonnepanelenexploitant de eigendom van de panelen behoudt.

Mocht u als zonnepanelenexploitant aan de gang willen dan kunt u tegen verschillende problemen aanlopen. Wat moet u regelen als het gebouw waar u zonnepanelen op wenst te plaatsen is verhuurd? Hoe zorgt u ervoor dat uw bank voldoende zekerheid heeft en u de financiering voor uw project rond krijgt? Voor hoe lang sluit u de overeenkomst met de gebouweigenaar en wat gebeurt er met de zonnepanelen na afloop van de overeenkomst?

Voor al deze vragen en meer kunt u terecht bij onze afdeling Duurzaamheid. Wij helpen u graag verder door u te advisering over de verschillende juridische mogelijkheden en stellen de benodigde juridische documentatie op maat voor u op.

Meer weten over Zon op dak?

mw. mr. Moniek Wever
mw. mr. Moniek Wever werkzaam bij Olenz Notarissen Veenendaal
Toegevoegd notaris
mr. Arnaud Wilod Versprille
mr. Arnaud Wilod Versprille
Notaris

Meer over Zon op dak

Een vraag over Zon op dak?

Stel direct uw vraag.