Liever uitblinken als familiebedrijf
dan uitvechten als familievete
Wie z’n eigen weg gaat
kan door niemand worden ingehaald
Wie beslist er over mijn bedrijf
als ik dat zelf niet meer kan?
Nieuwe energiebronnen
van wie zijn ze eigenlijk?
Previous
Next
Wie groot denkt denkt Olenz

Relaties

Alles over Relaties
Bent u gehuwd, geregistreerd partner of samenwonend of gaat u dit in de toekomst doen?

De wet regelt veel juridische gevolgen als u trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat. Gaat u samenwonen dan regelt de wet niets. Toch is het verstandig om afspraken te maken en deze vast te laten leggen. Een samenlevingsovereenkomst in een notariële akte levert u meerdere fiscale voordelen op.

Ook als u gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaat, kan het aan te raden zijn om af te wijken van hetgeen de wet voor u regelt.

In huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden kunt u deze afspraken opnemen. Deze afspraken kunnen u bijvoorbeeld ook beschermen tegen aanspraken van schuldeisers van uw partner.

Meer over Relaties

Familie- en Erfrecht

Grenzeloos verliefd

Samenwoners en echtgenoten van verschillende nationaliteiten zijn geen uitzondering meer. Omdat ieder land zijn eigen rechtssysteem heeft, is het belangrijk om te weten wat de….

Lees bericht verder

Familie- en Erfrecht

Prethuwelijk is ook echt

Echt huwelijk In de Wet Conflictenrecht is opgenomen dat zodra een ceremonie in het land van sluiting voldoet als een “echt” huwelijk, dat dat huwelijk….

Lees bericht verder

Familie- en Erfrecht

Samenlevingsovereenkomst nog belangrijker

Voor de erfbelasting (de nieuwe naam voor successierechten) is het begrip “partner” veranderd. Ben je partner voor de erfbelasting, dan heb je recht op een….

Lees bericht verder

Duurzaam, Familie- en Erfrecht, Ondernemingsrecht, Onroerend goed

Samenwerking regionale notarissen gaat strijd aan met Zuid As kantoren.

Notaris coöperatie Insurplus biedt collectief vereiste dekking voor grote  opdrachten van bedrijven en non-profit organisaties. De financiële belangen en de bijbehorende risico’s van transacties die….

Lees bericht verder

Een vraag over Relaties

Stel direct uw vraag.