Liever uitblinken als familiebedrijf
dan uitvechten als familievete
Wie z’n eigen weg gaat
kan door niemand worden ingehaald
Wie beslist er over mijn bedrijf
als ik dat zelf niet meer kan?
Nieuwe energiebronnen
van wie zijn ze eigenlijk?
Previous
Next
Wie groot denkt denkt Olenz

Estateplanning

De belastingdienst heft schenk- en erfbelasting over vermogen dat geschonken en geërfd wordt. Een estate planner is gespecialiseerd in fiscale en juridische begeleiding van de overgang van vermogen.

Een advies hierover is altijd afhankelijk van uw eigen persoonlijke situatie: leeftijd, burgerlijke staat, hoogte en samenstelling van het vermogen, gezinssituatie. Estate planning is voor iedereen van belang: particulieren en ondernemers. Met de juiste planning kan de overgang van uw vermogen/bedrijf naar de volgende generatie zo optimaal en voordelig mogelijk worden gerealiseerd. Tijdens leven door middel van schenken en/of na uw overlijden door middel van het erfrecht.

Wij helpen u bij het vinden van antwoorden en bij het maken van de keuze die voor u het beste is.

Meer over Estateplanning

Familie- en Erfrecht

Tarieven en vrijstellingen schenk- en erfbelasting 2019

Voorlopig heeft de overheid aangegeven dat de volgende tarieven van toepassing zijn als u in 2019 een schenking ontvangt of als u een erfenis krijgt….

Lees bericht verder

Familie- en Erfrecht

ANBI

Als u deze schenking aan een zogenaamde ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) doet, dan kunt u deze gehele schenking in de inkomstenbelasting aftrekken. Wanneer is….

Lees bericht verder

Ondernemingsrecht

Betaal minder belasting met de Vrijgestelde Beleggingsinstelling

Heeft u een vennootschap waarin geen activiteiten zitten maar wel veel liquide middelen (geld en/of beleggingen), dan is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk dat deze….

Lees bericht verder

Familie- en Erfrecht

Bezwaar tegen WOZ kan lonend zijn

Als erfgenaam betaalt u dus over een hogere waarde, terwijl uw daadwerkelijke verkrijging lager is. Als de WOZ waarde echt te hoog is vastgesteld, kunt….

Lees bericht verder

Familie- en Erfrecht

Grenzeloos verliefd

Samenwoners en echtgenoten van verschillende nationaliteiten zijn geen uitzondering meer. Omdat ieder land zijn eigen rechtssysteem heeft, is het belangrijk om te weten wat de….

Lees bericht verder

Familie- en Erfrecht

Samenlevingsovereenkomst nog belangrijker

Voor de erfbelasting (de nieuwe naam voor successierechten) is het begrip “partner” veranderd. Ben je partner voor de erfbelasting, dan heb je recht op een….

Lees bericht verder

Familie- en Erfrecht

Schenken

Er zijn 2 manieren om geld aan uw kinderen te schenken. U geeft het bedrag in contanten. Door een envelop met contant geld aan het….

Lees bericht verder

Familie- en Erfrecht

Testament

Testamentcheck Heeft u al een testament? Als u een afspraak met ons maakt bekijken wij in een half uur gratis voor u of uw huidige….

Lees bericht verder

Duurzaam, Familie- en Erfrecht, Ondernemingsrecht, Onroerend goed

Samenwerking regionale notarissen gaat strijd aan met Zuid As kantoren.

Notaris coöperatie Insurplus biedt collectief vereiste dekking voor grote  opdrachten van bedrijven en non-profit organisaties. De financiële belangen en de bijbehorende risico’s van transacties die….

Lees bericht verder

Familie- en Erfrecht

Tarieven en vrijstellingen schenk- en erfbelasting 2018

De volgende tarieven zijn van toepassing als u in 2018 een schenking ontvangt of als u een erfenis krijgt van iemand die in 2018 is….

Lees bericht verder

Familie- en Erfrecht

De executeur, de ruimschoots toereikend verklaring en de beneficiaire aanvaarding

Op 18 april 2016 heeft de kamer voor het notariaat te ’s-Hertogenbosch[1] een notaris de tuchtmaatregel waarschuwing opgelegd omdat zij als executeur optrad zonder op….

Lees bericht verder

Familie- en Erfrecht

Tarieven en vrijstellingen schenk- en erfbelasting 2017

Tarieven Partners en kinderen betalen over de eerste € 122.269 een belastingtarief van 10% en over al het meerdere 20%. Kleinkinderen betalen over de eerste….

Lees bericht verder

Familie- en Erfrecht

Tarieven en vrijstellingen schenk- en erfbelasting 2015

Tarieven en vrijstellingen schenk- en erfbelasting 2015 Tarieven Partners en kinderen betalen over de eerste € 121.296 een belastingtarief van 10% en over al het….

Lees bericht verder

Een vraag over Estateplanning

Stel direct uw vraag.