Hoe uw persoonlijke (en zakelijke) situatie ook is, voor iedereen is er een passend testament. Het opmaken van een testament is namelijk maatwerk.

Testamentcheck

Heeft u al een testament?
Als u een afspraak met ons maakt bekijken wij in een half uur gratis voor u of uw huidige testament nog aan uw wensen voldoet. Na afloop van de testamentcheck geeft u aan of u uw huidige testament wel of niet wilt aanpassen.

Alleenstaand

Heeft u geen partner?
Dan bepaalt de wet dat als u kinderen heeft, uw kinderen erfgenaam zijn.
Als u geen kinderen heeft zijn uw ouders, broers en zussen uw erfgenamen.
Als u dit niet wilt kunt u in uw testament bepalen wie uw erfgenamen zijn. Ook kunt u in uw testament bepalen wie uw uitvaart gaat regelen en uw nalatenschap gaat afwikkelen (de executeur).

Samenwoners

Woont u samen?
Zonder testament erft u niet van elkaar. Uw kinderen zijn erfgenaam. Heeft u geen kinderen, dan zijn uw ouders, broers en zussen erfgenaam.
Om elkaar verzorgd achter te laten is het daarom van belang om testamenten op te laten maken.
Heeft u wel een samenlevingsovereenkomst waarin staat dat alle gemeenschappelijke goederen bij een overlijden volledig eigendom worden van de langstlevende? Dan zijn uw kinderen of ouders, broers en zussen alleen erfgenaam van uw privé-goederen.
Heeft u ook nog geen samenlevingsovereenkomst? Wij hebben een combinatietarief voor u waarmee u voordelig uw samenlevingsovereenkomst en testamenten kunt regelen.

Gehuwd

Bent u gehuwd?
Hoe uw testament het beste kan worden opgemaakt, is volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Heeft u wel of geen kinderen? Hoe groot is uw vermogen? Bent u getrouwd in gemeenschap van goederen of op huwelijkse voorwaarden?

Maakt u gerust een afspraak voor een bespreking. Het juiste testament kan u erfbelasting besparen en zorgt voor rust omdat u het voor na uw overlijden goed geregeld heeft.

Ondernemers

Bent u ondernemer?
Voor een ondernemer is het onder andere belangrijk dat het voor de zaak goed geregeld is als de ondernemer komt te overlijden.
De juiste opties in uw testament zorgen er onder meer voor dat de bedrijfsopvolging soepel en met zo min mogelijk belastingbetaling kan verlopen.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak neemt u contact op met Leonie Stokkel of Koen van den Berg.

Testament

Pandrecht op aandelen in een BV en de bijzondere positie van de pandhouder

Pandrecht is een beperkt zekerheidsrecht dat, net als het recht van hypotheek, de pandhouder de bevoegdheid geeft om het onderpand in geval van verzuim van de schuldenaar openbaar te verkopen.

Wetsvoorstel pensioenverdeling bij scheiding 2022

Het wetsvoorstel Wet pensioenverdeling bij scheiding 2022 (Wps 2022) was oorspronkelijk genaamd Wps 2021 en zou inwerkingtreden per 1 januari 2021.

Kun je jouw legitieme portie opeisen als er geen geld in de nalatenschap aanwezig is?

Kan een legitimaris betaling vorderen van diens legitieme portie in een nalatenschap van zijn ouder als er geen liquide middelen aanwezig zijn om deze uit te kunnen voldoen?

Opeisen erfdeel. Legitieme portie.

Kunnen een erfrechtelijke onderbedelingsvordering en een legitieme portie worden opgeëist als er geen liquiditeiten aanwezig zijn in een nalatenschap die zuiver aanvaard is?

Een vraag over Testament?

Stel direct uw vraag.