Testament

Rechtsvraag :

Hoe uw persoonlijke (en zakelijke) situatie ook is, voor iedereen is er een passend testament.
Het opmaken van een testament is namelijk maatwerk.

Testamentcheck

Heeft u al een testament?
Als u een afspraak met ons maakt bekijken wij in een half uur gratis voor u of uw huidige testament nog aan uw wensen voldoet. Na afloop van de testamentcheck geeft u aan of u uw huidige testament wel of niet wilt aanpassen.

Alleenstaand

Heeft u geen partner?
Dan bepaalt de wet dat als u kinderen heeft, uw kinderen erfgenaam zijn.
Als u geen kinderen heeft zijn uw ouders, broers en zussen uw erfgenamen.
Als u dit niet wilt kunt u in uw testament bepalen wie uw erfgenamen zijn. Ook kunt u in uw testament bepalen wie uw uitvaart gaat regelen en uw nalatenschap gaat afwikkelen (de executeur).

Samenwoners

Woont u samen?
Zonder testament erft u niet van elkaar. Uw kinderen zijn erfgenaam. Heeft u geen kinderen, dan zijn uw ouders, broers en zussen erfgenaam.
Om elkaar verzorgd achter te laten is het daarom van belang om testamenten op te laten maken.
Heeft u wel een samenlevingsovereenkomst waarin staat dat alle gemeenschappelijke goederen bij een overlijden volledig eigendom worden van de langstlevende? Dan zijn uw kinderen of ouders, broers en zussen alleen erfgenaam van uw privé-goederen.
Heeft u ook nog geen samenlevingsovereenkomst? Wij hebben een combinatietarief voor u waarmee u voordelig uw samenlevingsovereenkomst en testamenten kunt regelen.

Gehuwd

Bent u gehuwd?
Hoe uw testament het beste kan worden opgemaakt, is volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Heeft u wel of geen kinderen? Hoe groot is uw vermogen? Bent u getrouwd in gemeenschap van goederen of op huwelijkse voorwaarden?

Maakt u gerust een afspraak voor een bespreking. Het juiste testament kan u erfbelasting besparen en zorgt voor rust omdat u het voor na uw overlijden goed geregeld heeft.

Ondernemers

Bent u ondernemer?
Voor een ondernemer is het onder andere belangrijk dat het voor de zaak goed geregeld is als de ondernemer komt te overlijden.
De juiste opties in uw testament zorgen er onder meer voor dat de bedrijfsopvolging soepel en met zo min mogelijk belastingbetaling kan verlopen.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak neemt u contact op met Leonie Stokkel of Koen van den Berg.

Een vraag over

Testament

Stel direct uw vraag.

Familie- en Erfrecht

ANBI

Als u deze schenking aan een zogenaamde ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) doet, dan kunt u deze gehele schenking in de inkomstenbelasting aftrekken. Wanneer is…..

Lees bericht verder

Ondernemingsrecht

Betaal minder belasting met de Vrijgestelde Beleggingsinstelling

Heeft u een vennootschap waarin geen activiteiten zitten maar wel veel liquide middelen (geld en/of beleggingen), dan is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk dat deze…..

Lees bericht verder

Familie- en Erfrecht

Bezwaar tegen WOZ kan lonend zijn

Als erfgenaam betaalt u dus over een hogere waarde, terwijl uw daadwerkelijke verkrijging lager is. Als de WOZ waarde echt te hoog is vastgesteld, kunt…..

Lees bericht verder

Familie- en Erfrecht

Grenzeloos verliefd

Samenwoners en echtgenoten van verschillende nationaliteiten zijn geen uitzondering meer. Omdat ieder land zijn eigen rechtssysteem heeft, is het belangrijk om te weten wat de…..

Lees bericht verder