Het is Woensdag   09:21 Wij zijn geopend!

Heeft u er eigenlijk al eens over nagedacht wat er gebeurt als u zelf niet meer in staat bent beslissingen te nemen?

Misschien heeft u alles goed besproken met uw partner en kinderen. Verstandig dat u hierover heeft nagedacht. Maar helaas heeft uw partner (of kinderen) officieel geen bevoegdheden.

Wist u dat u dit soort zaken wel officieel bij de notaris kan vastleggen in een levenstestament? Daarin kunt u uw partner of iemand anders aanwijzen die uw belangen gaat behartigen in de situatie dat u dat zelf niet meer zou kunnen. Niet alleen uw financiële belangen, maar ook belangen op medisch gebied of andere persoonlijke belangen en wensen.

Het levenstestament wordt – net als een testament – geregistreerd.

Ook voor ondernemers kan een levenstestament van belang zijn. U wilt toch ook dat uw bedrijf gewoon doorgaan als u plotseling voor langere tijd uit de roulatie bent wegens ziekte? Ook dat soort zaken kunt u in het levenstestament regelen.

Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met mr. Jan-Willem Hermans of mr. Leonie Stokkel. Zij vertellen u graag meer over de verschillende mogelijkheden.

Levenstestament

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Pandrecht op aandelen in een BV en de bijzondere positie van de pandhouder

Pandrecht is een beperkt zekerheidsrecht dat, net als het recht van hypotheek, de pandhouder de bevoegdheid geeft om het onderpand in geval van verzuim van de schuldenaar openbaar te verkopen.

Wetsvoorstel pensioenverdeling bij scheiding 2022

Het wetsvoorstel Wet pensioenverdeling bij scheiding 2022 (Wps 2022) was oorspronkelijk genaamd Wps 2021 en zou inwerkingtreden per 1 januari 2021.

Kun je jouw legitieme portie opeisen als er geen geld in de nalatenschap aanwezig is?

Kan een legitimaris betaling vorderen van diens legitieme portie in een nalatenschap van zijn ouder als er geen liquide middelen aanwezig zijn om deze uit te kunnen voldoen?

Opeisen erfdeel. Legitieme portie.

Kunnen een erfrechtelijke onderbedelingsvordering en een legitieme portie worden opgeëist als er geen liquiditeiten aanwezig zijn in een nalatenschap die zuiver aanvaard is?

Een vraag over Levenstestament?

Stel direct uw vraag.