Levenstestament

Rechtsvraag :

Heeft u er eigenlijk al eens over nagedacht wat er gebeurt als u zelf niet meer in staat bent beslissingen te nemen?

Heeft u er eigenlijk al eens over nagedacht wat er gebeurt als u zelf niet meer in staat bent beslissingen te nemen? Misschien heeft u alles goed besproken met uw partner en kinderen. Verstandig dat u hierover heeft nagedacht. Maar helaas heeft uw partner (of kinderen) officieel geen bevoegdheden.

Wist u dat u dit soort zaken wel officieel bij de notaris kan vastleggen in een levenstestament? Daarin kunt u uw partner of iemand anders aanwijzen die uw belangen gaat behartigen in de situatie dat u dat zelf niet meer zou kunnen. Niet alleen uw financiële belangen, maar ook belangen op medisch gebied of andere persoonlijke belangen en wensen. Het levenstestament wordt – net als een testament – geregistreerd.

Ook voor ondernemers kan een levenstestament van belang zijn. U wilt toch ook dat uw bedrijf gewoon doorgaan als u plotseling voor langere tijd uit de roulatie bent wegens ziekte? Ook dat soort zaken kunt u in het levenstestament regelen.

Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met mr. Jan-Willem Hermans of mr. Leonie Stokkel. Zij vertellen u graag meer over de verschillende mogelijkheden.

Een vraag over

Levenstestament

Stel direct uw vraag.

Familie- en Erfrecht

ANBI

Als u deze schenking aan een zogenaamde ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) doet, dan kunt u deze gehele schenking in de inkomstenbelasting aftrekken. Wanneer is…..

Lees bericht verder

Ondernemingsrecht

Betaal minder belasting met de Vrijgestelde Beleggingsinstelling

Heeft u een vennootschap waarin geen activiteiten zitten maar wel veel liquide middelen (geld en/of beleggingen), dan is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk dat deze…..

Lees bericht verder

Familie- en Erfrecht

Bezwaar tegen WOZ kan lonend zijn

Als erfgenaam betaalt u dus over een hogere waarde, terwijl uw daadwerkelijke verkrijging lager is. Als de WOZ waarde echt te hoog is vastgesteld, kunt…..

Lees bericht verder

Familie- en Erfrecht

Grenzeloos verliefd

Samenwoners en echtgenoten van verschillende nationaliteiten zijn geen uitzondering meer. Omdat ieder land zijn eigen rechtssysteem heeft, is het belangrijk om te weten wat de…..

Lees bericht verder