24 oktober , 2018

2 minuten

Samenwerking regionale notarissen gaat strijd aan met Zuid As kantoren.

Notaris coöperatie Insurplus biedt collectief vereiste dekking voor grote  opdrachten van bedrijven en non-profit organisaties.

De financiële belangen en de bijbehorende risico’s van transacties die via de notaris worden afgewikkeld, worden steeds omvangrijker. Een beroepsfout door een notaris kan dus grote financiële gevolgen hebben – zowel voor de notaris als voor de betrokken cliënten.
Een goede beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor notarissen, met voldoende dekking, is essentieel om grote zaken te kunnen begeleiden.
Iedere notaris is voor beroepsaansprakelijkheid verplicht verzekerd voor een bedrag tot 1 miljoen euro. Boven dat bedrag is een notaris verplicht verzekerd voor 24 miljoen euro via de excedentverzekering. In totaal is iedere notaris dus voor 25 miljoen euro verzekerd.

Deze dekkingsgraad is niet voldoende om opdrachten van grotere familiebedrijven, internationale opererende bedrijven en non-profitorganisaties te begeleiden.

De Coöperatie Insurplus geeft regionale notarissen gezamenlijk verzekerde kracht.

In toenemende mate eisen banken en financiers dat de bij een transactie betrokken notariskantoren voor de volle omvang van de transactie verzekerd zijn. Tot dit moment waren echter vrijwel uitsluitend de grote Zuid As -kantoren voor hogere bedragen dan gebruikelijk verzekerd.

Door Coöperatie Insurplus kunnen de aangesloten zelfstandige notariskantoren nu dezelfde dekkingsgraad bieden als de grote Zuid As Kantoren.


De Coöperatie Insurplus biedt haar leden een verzekering aan tot een totaalbedrag van 75 miljoen euro. Zo kunnen de leden van de Coöperatie Insurplus vanaf nu ook zaken tot een omvang van 75 miljoen euro behandelen en afwikkelen voor hun cliënten.

Arnaud Wilod Versprille van Insurplus: “Deelname aan de coöperatie is wat ons betreft een keurmerk. De deelnemende kantoren hebben bewezen kwalitatief hoogwaardig te kunnen opereren. Door onze dekking collectief te regelen, heeft een groep hoog kwalitatieve regionale Notariskantoren, nu eindelijk de financiële rugdekking om de strijd aan met de grote jongens aan de Zuid As.”

Voor informatie omtrent Insurplus, neem contact op met Olenz Notarissen: 0318-529393  of kijk op www.insurplus.nl

Samenwerking regionale notarissen gaat strijd aan met Zuid As kantoren.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Olenz notarissen is vanaf heden vertegenwoordigd in twee werkgroepen van de Raad van Notarissen in Europa.

De KNB heeft extra (kandidaat-)notarissen als vertegenwoordigers benoemd voor de werkgroepen van de Raad van Notarissen in Europa, de CNUE. De beroepsorganisatie wil op deze manier meer specialisten betrekken bij de buitenlandse lobby.

RICHTLIJNEN VANWEGE COVID 19 (CORONAVIRUS)

Covid 19 richtlijnen van het RIVM en de regering. Wat betekent dat voor U en ons kantoor?

Kun je jouw legitieme portie opeisen als er geen geld in de nalatenschap aanwezig is?

Kan een legitimaris betaling vorderen van diens legitieme portie in een nalatenschap van zijn ouder als er geen liquide middelen aanwezig zijn om deze uit te kunnen voldoen?

Tarieven en vrijstellingenschenk- en erfbelasting 2020

Voorlopig heeft de overheid aangegeven dat de volgende tarieven van toepassing zijn als u in 2020 een schenking ontvangt of als u een erfenis krijgt van iemand die in 2020 is overleden.

Een vraag over Samenwerking regionale notarissen gaat strijd aan met Zuid As kantoren.?

Stel direct uw vraag.