24 februari , 2015

< 1 minuten

De financiële positie van de notaris

De notaris beheert veel geld op zijn rekeningen. Dit geld is niet van hemzelf, maar van zijn cliënten. De rekeningen van de notaris zijn bijzondere rekeningen: ze worden kwaliteitsrekeningen genoemd. Door die kwalificatie raakt een faillissement van de notaris de gelden op de kwaliteitsrekening niet.

Hoe weet u nu of de notaris die uw gelden beheert financieel betrouwbaar is? Het notariaat wordt gecontroleerd door het Bureau Financieel Toezicht (“BFT”). Ieder kwartaal moet de notaris de financiële gegevens van zijn kantoor doorgeven aan  het BFT. Aan het einde van ieder jaar moet er vervolgens een compleet verslag worden ingeleverd. Ook moet de notaris jaarlijks een opgave doen van zijn privé vermogen.

Om de vijf jaar vindt dan nog eens een uitgebreide en gedetailleerde controle plaats.

Als het BFT van mening is dat de financiële situatie van een kantoor onvoldoende is, wordt er ingegrepen.

Olenz notarissen vindt het belangrijk dat u weet met wie u zaken doet. En omdat wij dat natuurlijk makkelijk over onszelf kunnen roepen dat wij een stevig financieel fundament hebben, hebben wij gevraagd aan onze accountant om dit maar eens te bevestigen.

U kunt zijn bevindingen hier lezen.

Niet voor niets bestaan wij al meer dan 333 jaar!

De financiële positie van de notaris

Voor de klantTop secret: de oprichting van NSC

Zaterdagochtend 19 augustus 2023. In het diepste geheim komen de oprichters van NSC, de partij van Pieter Omtzigt, bij elkaar op het kantoor van Olenz Notarissen in Veenendaal. Er heerste hoogspanning, blikt NSC-bestuurder Kilian Wawoe terug.

De Warmte- en Woningwet in het kader van Duurzame Energieprojecten

Duurzame energie is actueler dan ooit. Wilt u nu uw kennis vergroten over de Warmte- en Woningwet? Op deze Masterclass behandelen notaris Arnaud Wilod Versprille en advocaat Marijn Huijbers de juridische aspecten die komen kijken bij warmtelevering middels een duurzaam warmtenet.

Opstalrecht voor duurzame installatie

Voorstel opstalrecht ‘duurzaam’ Dit voorstel wordt binnenkort naar het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties verzonden.

Prof. mr. dr. Björn Hoops verbindt zich aan OLENZ Notarissen als juridisch adviseur

Prof. mr. dr. Björn Hoops heeft zich verbonden als juridisch adviseur op het gebied van Duurzaamheid.

Een vraag over De financiële positie van de notaris?

Stel direct uw vraag.