2 november , 2018

< 1 minuten

Ruzie met uw broers en zussen over de verdeling van de erfenis?

  • Bijna iedereen komt in zijn of haar leven wel eens in een conflictsituatie terecht waar men zelf niet meer uit kan komen. Mediation kan in dat geval een oplossing zijn.
  • Bij mediation komen partijen samen onder begeleiding van een onafhankelijke en onpartijdige deskundige: de mediator.
  • De mediator neemt geen standpunt in en geeft ook geen inhoudelijk advies. De mediator helpt partijen bij het doorbreken van terugkerende ruziepatronen en bij het afronden van geschillen uit het verleden om zich vervolgens gezamenlijk op de toekomst te richten.
  • De oplossing wordt door de partijen zelf tot stand gebracht.
  • De notaris is net als een mediator onafhankelijk en onpartijdig.
  • Mediation past dan ook heel goed bij het notariaat.
  • De uitkomst van de mediation wordt vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst.

De notaris kan hier een notariële vaststellingsovereenkomst van maken. Hierdoor wordt de bewijskracht van de gemaakte overeenkomst versterkt en worden de gemaakte afspraken makkelijker afdwingbaar

Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met mr. Jan-Willem Hermans of mr. Leonie Stokkel. Zij vertellen u graag meer over de verschillende mogelijkheden.

Mediation

Wetsvoorstel pensioenverdeling bij scheiding 2022

Het wetsvoorstel Wet pensioenverdeling bij scheiding 2022 (Wps 2022) was oorspronkelijk genaamd Wps 2021 en zou inwerkingtreden per 1 januari 2021.

Kun je jouw legitieme portie opeisen als er geen geld in de nalatenschap aanwezig is?

Kan een legitimaris betaling vorderen van diens legitieme portie in een nalatenschap van zijn ouder als er geen liquide middelen aanwezig zijn om deze uit te kunnen voldoen?

Opeisen erfdeel. Legitieme portie.

Kunnen een erfrechtelijke onderbedelingsvordering en een legitieme portie worden opgeëist als er geen liquiditeiten aanwezig zijn in een nalatenschap die zuiver aanvaard is?

Tarieven en vrijstellingenschenk- en erfbelasting 2020

Voorlopig heeft de overheid aangegeven dat de volgende tarieven van toepassing zijn als u in 2020 een schenking ontvangt of als u een erfenis krijgt van iemand die in 2020 is overleden.

Een vraag over Mediation?

Stel direct uw vraag.