Mediation

Rechtsvraag :

Ruzie met uw broers en zussen over de verdeling van de erfenis?

Ruzie met uw broers en zussen over de verdeling van de erfenis?

  • Bijna iedereen komt in zijn of haar leven wel eens in een conflictsituatie terecht waar men zelf niet meer uit kan komen. Mediation kan in dat geval een oplossing zijn.
  • Bij mediation komen partijen samen onder begeleiding van een onafhankelijke en onpartijdige deskundige: de mediator.
  • De mediator neemt geen standpunt in en geeft ook geen inhoudelijk advies. De mediator helpt partijen bij het doorbreken van terugkerende ruziepatronen en bij het afronden van geschillen uit het verleden om zich vervolgens gezamenlijk op de toekomst te richten.
  • De oplossing wordt door de partijen zelf tot stand gebracht.
  • De notaris is net als een mediator onafhankelijk en onpartijdig.
  • Mediation past dan ook heel goed bij het notariaat.
  • De uitkomst van de mediation wordt vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst.
  • De notaris kan hier een notariële vaststellingsovereenkomst van maken. Hierdoor wordt de bewijskracht van de gemaakte overeenkomst versterkt en worden de gemaakte afspraken makkelijker afdwingbaar.

Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met mr. Jan-Willem Hermans of mr. Leonie Stokkel. Zij vertellen u graag meer over de verschillende mogelijkheden.

Een vraag over

Mediation

Stel direct uw vraag.

Familie- en Erfrecht

ANBI

Als u deze schenking aan een zogenaamde ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) doet, dan kunt u deze gehele schenking in de inkomstenbelasting aftrekken. Wanneer is…..

Lees bericht verder

Familie- en Erfrecht

Bezwaar tegen WOZ kan lonend zijn

Als erfgenaam betaalt u dus over een hogere waarde, terwijl uw daadwerkelijke verkrijging lager is. Als de WOZ waarde echt te hoog is vastgesteld, kunt…..

Lees bericht verder

Familie- en Erfrecht

Grenzeloos verliefd

Samenwoners en echtgenoten van verschillende nationaliteiten zijn geen uitzondering meer. Omdat ieder land zijn eigen rechtssysteem heeft, is het belangrijk om te weten wat de…..

Lees bericht verder

Familie- en Erfrecht

Levenstestament

Heeft u er eigenlijk al eens over nagedacht wat er gebeurt als u zelf niet meer in staat bent beslissingen te nemen? Misschien heeft u…..

Lees bericht verder