Inschrijven koopovereenkomst

Rechtsvraag :

Tussen het tekenen van een koopakte voor een woning (doorgaans bij de makelaar) en de eigendomsoverdracht van die woning bij de notaris zit meestal enige tijd.

In deze periode kan er het een en ander voorvallen waardoor een soepele overdracht bij de notaris verstoord kan worden. Voorbeelden van zulke gebeurtenissen zijn een eventueel faillissement, surseance van betaling of de toepassing van de schuldsaneringsregeling op verkoper. Ook een na de koop gesloten huurovereenkomst of een na die tijd gelegd beslag of hypotheek op de woning kan roet in het eten gooien. Om de juridische effecten van deze gebeurtenissen te voorkomen, kan ervoor worden gekozen om de koopakte in te schrijven bij het Kadaster. Als koper bent u dan gedurende een termijn van zes maanden beschermd tegen faillissement, surseance van betaling of schuldsaneringsregeling bij verkoper en huur, beslag of hypotheek op de woning. In de huidige economische onzekere tijden kan deze zekerheid u rust geven, zodat u zich kunt bezighouden met voor u belangrijkere zaken.

Wilt u meer meer weten? Neemt u dan contact op met mr Jan-Willem Hermans. Hij is u graag van dienst.

Een vraag over

Inschrijven koopovereenkomst

Stel direct uw vraag.

Onroerend goed

Drie dagen bedenktijd bij veiling

– uiterlijk twee weken voor de veiling een onderhands bod uitbrengen; – bieden op de openbare veiling. Als koper heeft u drie dagen bedenktijd, waardoor…..

Lees bericht verder

Onroerend goed

Over Duokoop, Koopgarant, Verkoop onder Voorwaarden en andere erfpachtconstructies

Op dit moment wordt erfpacht gebruikt als een alternatieve financieringsvorm. Duokoop, Koopgarant en Verkoop onder voorwaarden zijn hier voorbeelden van. Er zijn ook gemeenten die…..

Lees bericht verder
Alles over Duurzaam investeren

Duurzaam

Wat heb ik te maken met de warmtewet?

De warmtewet De Warmtewet is onder meer van belang indien een afnemer warmte afneemt van een warmtenet (stadsverwarming of blokverwarming of een warmte-koude opslaginstallatie), met…..

Lees bericht verder

Onroerend goed

Conifeer, schutting of toch wilg

Misschien dat u al plannen heeft voor de aanpak van de tuin. U weet vast dat in het Burgerlijk Wetboek is bepaald dat u uw…..

Lees bericht verder