Liever uitblinken als familiebedrijf
dan uitvechten als familievete
Wie z’n eigen weg gaat
kan door niemand worden ingehaald
Wie beslist er over mijn bedrijf
als ik dat zelf niet meer kan?
Nieuwe energiebronnen
van wie zijn ze eigenlijk?
Previous
Next
Wie groot denkt denkt Olenz

Testament en nalatenschap

Wat gebeurt er met uw vermogen als u komt te overlijden? Regelt de wet wie uw erfgenamen zijn of regelt u dit zelf in uw testament? Een testament is maatwerk zodat deze precies kan aansluiten bij uw persoonlijke situatie.

De wet kent een aantal regels die u beperken in uw keuzevrijheid. Leg uw wensen daarom aan één van onze specialisten voor. U weet dan zeker dat het goed geregeld is.

Als u jonge kinderen heeft is het verstandig om ook na te denken over voogdij en bewindregelingen. U bepaalt dan wie er voor uw kinderen zorgt, zowel op verzorgend als op financieel gebied.

Wat moet er geregeld worden als u er niet meer bent?

Uw uitvaart is heel persoonlijk en het is fijn als dit overeenkomstig uw wensen wordt verzorgd.

Daarnaast dient uw nalatenschap financieel te worden afgewikkeld. Naast allerlei praktische zaken, zoals het opzeggen van uw abonnementen en het regelen van uw bankzaken moeten er ook fiscale zaken worden geregeld. U moet hierbij denken aan uw slot aangifte inkomstenbelasting en de aangifte erfbelasting.

Onze specialisten kunnen u in dit gehele traject of op onderdelen bijstaan en begeleiden.

Meer over Testament en nalatenschap

Familie- en Erfrecht

Levenstestament

Heeft u er eigenlijk al eens over nagedacht wat er gebeurt als u zelf niet meer in staat bent beslissingen te nemen? Misschien heeft u….

Lees bericht verder

Familie- en Erfrecht

Schenken

Er zijn 2 manieren om geld aan uw kinderen te schenken. U geeft het bedrag in contanten. Door een envelop met contant geld aan het….

Lees bericht verder

Familie- en Erfrecht

Testament

Testamentcheck Heeft u al een testament? Als u een afspraak met ons maakt bekijken wij in een half uur gratis voor u of uw huidige….

Lees bericht verder

Familie- en Erfrecht

Zuiver aanvaarden, beneficiair of verwerpen

Een erfgenaam kan kiezen uit drie opties: 1. Zuiver aanvaarden Aanvaardt u zuiver dan aanvaardt u de erfenis ‘met alles erop en eraan’. Blijkt dat….

Lees bericht verder

Duurzaam, Familie- en Erfrecht, Ondernemingsrecht, Onroerend goed

Samenwerking regionale notarissen gaat strijd aan met Zuid As kantoren.

Notaris coöperatie Insurplus biedt collectief vereiste dekking voor grote  opdrachten van bedrijven en non-profit organisaties. De financiële belangen en de bijbehorende risico’s van transacties die….

Lees bericht verder

Familie- en Erfrecht

Codicil en/of testament

Als u specifieke goederen aan iemand wilt nalaten, kunt u dit regelen met een legaat. U bepaalt dan bijvoorbeeld dat uw neef de auto krijgt…..

Lees bericht verder

Familie- en Erfrecht

Tarieven en vrijstellingen schenk- en erfbelasting 2018

De volgende tarieven zijn van toepassing als u in 2018 een schenking ontvangt of als u een erfenis krijgt van iemand die in 2018 is….

Lees bericht verder

Familie- en Erfrecht

Tarieven en vrijstellingen schenk- en erfbelasting 2017

Tarieven Partners en kinderen betalen over de eerste € 122.269 een belastingtarief van 10% en over al het meerdere 20%. Kleinkinderen betalen over de eerste….

Lees bericht verder

Familie- en Erfrecht

Europese Erfrechtverordening

Het idee achter de Europese Erfrechtverordening is het eenvoudiger maken van de vererving en afwikkeling van internationale nalatenschappen. De verordening bepaalt daarom dat op een….

Lees bericht verder

Een vraag over Testament en nalatenschap

Stel direct uw vraag.