19 januari , 2015

2 minuten

Specialistenvereniging

Alle notarissen en kandidaat-notarissen zijn lid van de KNB. Vroeger stond deze afkorting voor Koninklijke Notariële Broederschap. Het zal geen verrassing zijn dat door een veranderende maatschappij er in de loop van de tijd veel “zusters” in het vak actief werden. De broederschap werd vervolgens “beroepsorganisatie”.

Het notariële vak is eigenlijk ook steeds in beweging. Vroeger was de notaris een allrounder, met veel kennis op drie vakgebieden: onroerend goedrecht – ondernemingsrecht – familierecht.

Niet alleen is wetgeving op deze gebieden steeds ingewikkelder geworden, maatschappelijke verhoudingen worden er ook niet eenvoudiger op. Een (kandidaat)notaris heeft dagelijks met ingewikkelde problematiek te maken. Maar om alle vakgebieden tot in de puntjes te beheersen moet je wel een soort van Supernotaris zijn met bijbehorende “Special Powers”.

Eigenlijk onmogelijk dus!

De juristen van Olenz Notarissen zijn wel een beetje Supernotarissen met Special Powers. Maar dan wel op een bepaald vakgebied. Olenz notarissen heeft op alle drie de vakgebieden gespecialiseerde juristen. Zo weet je als cliënt zeker dat hij met bij al zijn vraagstukken kan worden geholpen.
Maar hoe weet je als cliënt nou dat je met een supernotaris te maken hebt? Het zelf roepen wil nog niet zeggen dat het ook echt zo is

Binnen het notariaat zijn er diverse specialistenvereniging actief. Vergelijk het maar met de gildes uit de middeleeuwen. Voordat je lid kan worden van zo’n vereniging moet je hebben bewezen bepaalde kwaliteiten op je vakgebied te hebben. Ook moet je jaarlijks aan verschillende eisen voldoen om lid te mogen blijven. De specialisatieverenigingen zorgen zo dat het predicaat van vakspecialist waardevol blijft.

Welke vakspecialisten zijn er actief bij Olenz notarissen?
Jan-Willem Hermans is naast plaatsvervangend rechter EPN-notaris: specialist op het gebied van Estateplaning. Koen van de Berg is aspirant-lid van EPN.

Voor ondernemingsrechtspecialisten is er dit jaar mede door Isabelle Cox een vereniging opgericht: de VOC, Vereniging van Ondernemingsrechtspecialisten in het notariaat. Zowel Isabelle Cox. Arnaud Wilod Versprille en Moniek Wever zijn lid van deze vereniging. Renate Baegen is aspirant-lid

Leonie Stokkel mag zich notarieel echtscheidingsbemiddelaar noemen en is lid van de VMSN. Op de afdeling familierecht is Loekie Janssen als mediator werkzaam.

Als cliënt bij Olenz notarissen weet je dus zeker dat je met vakspecialisten te maken hebt. Net een Italiaanse IJssalon: voor iedere smaak volop keus!

Specialistenvereniging

Voor de klantTop secret: de oprichting van NSC

Zaterdagochtend 19 augustus 2023. In het diepste geheim komen de oprichters van NSC, de partij van Pieter Omtzigt, bij elkaar op het kantoor van Olenz Notarissen in Veenendaal. Er heerste hoogspanning, blikt NSC-bestuurder Kilian Wawoe terug.

De Warmte- en Woningwet in het kader van Duurzame Energieprojecten

Duurzame energie is actueler dan ooit. Wilt u nu uw kennis vergroten over de Warmte- en Woningwet? Op deze Masterclass behandelen notaris Arnaud Wilod Versprille en advocaat Marijn Huijbers de juridische aspecten die komen kijken bij warmtelevering middels een duurzaam warmtenet.

Opstalrecht voor duurzame installatie

Voorstel opstalrecht ‘duurzaam’ Dit voorstel wordt binnenkort naar het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties verzonden.

Prof. mr. dr. Björn Hoops verbindt zich aan OLENZ Notarissen als juridisch adviseur

Prof. mr. dr. Björn Hoops heeft zich verbonden als juridisch adviseur op het gebied van Duurzaamheid.

Een vraag over Specialistenvereniging?

Stel direct uw vraag.